Wednesday 8 February 2012

Kokkailua ja lisää reseptejä

Pienen pieni paistaa kanan rintapaloja. 

Tässä vihanneskuutiot kuullotetaan öljyssä sipulien kanssa. 
Pienen pieni pääsi tänään ensimmäistä kertaa auttamaan äitiä keittiössä. Pitkän flunssakierteen ja keuhkoputken tulehduksen takia emme ole viikkoon päässeet ulos, ja on pitänyt keksiä kaikkea "kivaa" tekemistä sisällä (ja se ei ole helppoa!).

Teimme siis yhdessä ison annoksen kanakeittoa. Kävin ostamassa kaksi isoa kanan rintapalaa ja ostin vahingossa ricotta-täytteisiä (mutta se sopi keittoon hyvin). Ensin paistoimme ne, ja sitten valmistimme keiton.

Pienen pienen kanakeitto


2 isoa kanan rintapalaa, paistetaan erikseen läpikotaisen kypsiksi

4 isoa perunaa
2 porkkanaa
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
1 litra vettä (tai enemmän tarpeen mukaan)
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
tuoretta persiljaa hienonnettuna
oliiviöljyä

Kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Viipaloi valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuleita paksupohjaisessa kattilassa oliiviöljyssä hetki, niin että ne pehmenevät. Varo paistamasta liikaa, jottei valkosipuli muutu kitkerän makuiseksi. Lisää vihanneskuutiot joukkoon ja sekoittele hetki, niin että maut imeytyvät. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, anna kiehua 15 minuuttia. Sitten lisää kananpalat sekä persilja ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Keitto on valmista tarjoiltavaksi! Jos haluat, voit lisätä keittoon esim. hiukan kuskusta tai pastaa.

1 comment:

  1. Yeeeeeeeesssssss! Super Pienen pieni on action!
    And this Mama of his makes sooooo great food... :)

    ReplyDelete